Ανασκαφές στο Ακρωτήρι

Πύργος - Ακρωτήρι (ανασκαφές) - Φάρος - Περίσσα - Περίβολος

Νότια διαδρομή

Πρώτη στάση - Πύργος

Ο Πύργος Καλίστης είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο κέντρο του αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Δεδομένου ότι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του νησιού, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κανείς, που σχετίζονται με το αγνάντι της μαγευτικής θέας! Οι δρόμοι είναι στενοί, ενώ υπάρχει ένας λαβύρινθος τοιχών και μυστικών μονοπατιών.

Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία με την πανοραμική θέα. Το Μοναστήρι βρίσκεται κοντά στον Πύργο Καλλίστης.

Το Μοναστήρι, αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία, χτίστηκε το 1711 και ήταν γνωστό ως εγκατάσταση που δι΄λεθετε σημαντικό πλούτο. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια σειρά από κειμήλια και εικόνες στο Μουσείο του Μοναστηριού. Επιιπλεόν θα δείτε ξύλινα γλυπτά και κεντήματα του 17ου και 18ου αιώνα.

Επόμενη στάση - Ακρωτήρι και Φάρος

Τα ερείπια του Ακρωτηρίου αποτελούν ένα μεγάλο οικισμό. Θεωρείτει ότι το Ακρωτήρι καταστράφηκε το 1628 π.Χ. ωστόσο πολλά από τα στοιχεία του επιβίωσαν, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μάθουν για τη μινωική παρουσία στο νησί. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές εδώ έχουν ξεκινήσει από το 1867.

Υπάρχουν πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά στον οικισμό του Ακρωτηρίου. Διακρίνονται πολλές μινωικές τοιχογραφίες, για τη διαφύλαξη των οποίων έχουν ληφθεί μέτρα. Τα περισσότερα όμως αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν στεγάζονται στο κοτινό Μουσείο. Αδράξτε την ευκαιρεία να δείτε όλα τα μέχρι σήμερα ευρήματα!

Ζήστε μία εμπειρία ζωής!

Δεν περιλαμβάνονται κόστη εισόδου και γεύμα στον Περίβολο

Κόβει την ανάσα!

Περισσότερα
Σκάρος, Ημεροβίγλι

Φηρά - Φηροστεφάνι - Ημεροβίγλι - Οία

Βόρεια 3ωρη διαδρομή

Εδώ θα βρείτε κάποια από το πιο σημανικά σημεία για την εξερεύνηση του παρελθόντος του νησιού.

Πρώτη στάση - Φηροστεφάνι

Σκαρφαλωμένο στο χείλος ενός ανενεργού ηφαιστείου το νησί της Σαντορίνης αναδύεται από τη θάλασσα σαν να δημιουργήθηκε από ένα μύθο - ίσως και να ήταν! Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η μαρτυρία του Πλάτωνα για τη χαμένη Ατλανίδα ήταν στην πραγματικότητα το τμήμα της Σαντορίνης που κατέρρευσε στη θάλασσα μετά από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη που έλαβε χώρα σε παλιές εποχές. Αν και αυτό αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων εδώ και αιώνες, παραμένει μια ερώτηση. Η Σαντορίνη είναι ένα νησί, της οποίας η ιστορία προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Συναντάτε κομμάτια της ιστορίας της Σαντορίνης σε κάθε σημείο που θα βρεθείτε!

Επόμενη Στάση - Ημεροβίγλι

Το Ημεροβίγλι είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού και ιδιαίτερα γοητευτικό με το δραματικό του τοπίο. Ένας συμπαγής βράχος που ονομάζεται Σκάρος κλέβει την παράσταση από όλο το χωριό. Αν βρεθείτε εκεί, μην το χάσετ! Το ίδιο το χωριό μοιάζει να είναι σκαλισμένο πάνω στο βράχο και τα περισσότερα κτίσματα και σπίτια είναι κατασκευασμένα ώστε να κοιτούν προς την καλντέρα. Η διαφορά εδώ είναι ότι η ζωή στο Ημεροβίγλι είναι πολύ πιο ήσυχη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο.

Τελευταία στάση - Οία

Η Οία είναι μια μικρή πόλη στην άκρη του βράχου κατά μήκος της καλντέρας. Ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα που κανείς μπορει να δει, είναι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα που θα βιώσετε στη ζωή σας. Μπορεί κάποιος να πει ότι όλα τα ηλιοβασιλέματα είναι ίδια, αλλά απλά δεν ισχύει. Εδώ είναι διαφορετικό. Κόβει την ανάσα!

Περισσότερα